Automatiseren

in de breedste zin van het woord

Als opdrachtgever bent u steeds meer aangewezen op slimme automatiseringsoplossingen. Door onze ervaring en kennis in verschillende industriële omgevingen, zijn we in staat om samen met u een efficiënt en betrouwbaar systeem te ontwikkelen. Afhankelijk van het type project worden meerdere stappen doorlopen.

Concept engineering

We vertalen uw specifieke eisen naar concrete oplossingen. Het maken van testopstellingen behoort zeker tot de mogelijkheid. Hierdoor kunnen we knelpunten in het beginstadium van het project oplossen!
Automatiseringsproject met servomotoren

Hardware engineering

Of het nu gaat om een complex besturingssysteem of een eenvoudige besturing met een enkele motor aansturing, beide items vragen om betrouwbaarheid gemaakt door vakmensen. Wij hebben uitgebreide ervaring in verschillende branches in de industrie. Hierdoor kunnen wij als SNK Systems een betrouwbare en innovatieve installaties ontwerpen voor uw vraag en omgeving.

Onze hardware-engineers ontwerpen elektrotechnische schema’s volgens o.a. de NEN60204 in SEE Electrical. Doordat we zowel de paneelbouw als software in eigen huis kunnen uitvoeren, zijn de lijnen kort en kunnen we hierdoor snel schakelen.

Vervangen van een bestaande besturing.

Als productiebedrijf bent u afhankelijk van uw machine en de daarbij behorende besturing. De besturing is immers het hart van uw machine. Het kan voorkomen dat door de tijd het besturingssysteem verouderd of dat onderdelen niet meer leverbaar zijn. Stilvallen van uw productie is geen optie. Wij begrijpen dit! Wij kunnen uw machine “up to date” maken door het vervangen van uw besturingskast of delen hiervan met bijbehorende software.

Software engineering 

De software die nodig is om uw machine of proces tot “leven” te maken wordt bij ons volledig door eigen programmeurs gemaakt. Programmeeromgevingen waar wij mee werken zijn:

  • Codesys (PLC)
  • Siemens Simatic Tia Portal (PLC en HMI)
  • J-Mobile (HMI)

Wij leveren de benodigde PLC-software voor uw machinebesturing. Dit kan een stand-alone oplossing zijn, maar ook een besturing waarbij er een netwerk wordt opgezet met diverse drives en remote I/O oplossingen.

Functionele omschrijving.

Om de machine of het proces exact zo te laten werken zoals vooraf bedacht, is een functionele omschrijving van wat de machine moet uitvoeren essentieel. Dit is enerzijds voor onze programmeurs een “handleiding” voor het maken van het programma. Anderzijds is dit ook het vertaalmodel voor de opdrachtgever.

Graphical user interface (GUI):

Naast een goed werkende machine of proces, is een duidelijk en makkelijk bedienbare installatie ook heel belangrijk. Doordat er bijna in iedere installatie een touchpanel(HMI) gemonteerd zit, kunnen we alle parameters van uw systeem uitlezen, opslaan en wijzigen. Dit is natuurlijk geweldig! Als klant of gebruiker hebt u altijd de mogelijkheid om uw machine of proces zelf aan te passen waar nodig.

Belangrijk hierbij is wel dat de interface intuïtief werkt en u de informatie geeft wanneer u deze nodig hebt. Denk hierbij aan uw auto, deze geeft een melding van wanneer bijvoorbeeld uw bandenspanning te laag is. Wanneer u geen melding krijgt, kunt u ervan uitgaan dat de bandenspanning in orde is. U krijgt dus informatie wanneer u deze nodig heeft en eventueel actie verlangt wordt. 

Met deze bovenstaande gedachten hebben wij afhankelijk van de afmeting van het touchpanel een userinterface ontworpen. Hierdoor werkt het HMI intuïtief en geven wij informatie wanneer deze nodig is. Deze userinterface is uiteraard aanpasbaar naar uw wensen met de bovenstaande gedachte in ons achterhoofd. 

Installatie en inbedrijfstellen

Installeren van automatiseringsproject op locatie
Het daadwerkelijk aansluiten van bijvoorbeeld motoren, sensoren en het inbedrijfstellen van uw machine wordt verricht door onze eigen monteurs. Zij hebben de theoretische en praktische kennis om drives in te regelen, aansluitingen te controleren en spanningstest uit te voeren. 

Heeft u hulp nodig of ben u op zoek naar vakmensen die uw elektrotechnische werkzaamheden kunnen uitvoeren zoals het volledig aansluiten van uw machine. Wij staan graag voor u klaar. 
SNK systems
Ben jij iemand die gek is op techniek en met name besturingstechniek en alles wat daar mee samen hangt?

Contactgegevens

Website

Projecten

Copyright © 2022 SNK Systems
SNK Systems is de automatiseringspartner van Stimac